Draai de mobiele telefoon voor een grotere weergave van de fotoviewer.

 • Knusse twee onder een kapwoning uit de jaren ‘50;
 • In originele staat;
 • Gelegen aan een fraaie lommerrijke laan met de bossen om de hoek;
 • Heerlijk ruim perceel met veel privacy;
 • Meer dan voldoende mogelijkheden om uit te bouwen en te moderniseren.

Deze zeer fraai gelegen twee-onder-een kap woning met garage is gebouwd in 1953 en verkeert nog in vrijwel originele staat; een woning waar u de knusse sfeer van de jaren ’50 ervaart. Met de nog aanwezige originele details, kunt u er bijvoorbeeld een eigentijdse retro-sfeer aan geven. De woning biedt diverse mogelijkheden om uit te bouwen, zodat er voldoende leefruimte is voor uw gezin.

De woning is mooi en rustig gelegen aan een fraaie, brede laan en wordt omgeven door diverse vrijstaande en twee onder een kapwoningen op ruime percelen.

De bossen van de Utrechtse Heuvelrug liggen om de hoek. Het Henschotermeertje (15m lopen) en de koeheuvels (3m lopen) zijn prachtige wandelingen.  Overige voorzieningen – scholen, winkels, gezondheidscentra, NS station – van het dorp zijn dichtbij gelegen. Zowel de voortuin als de achtertuin is heerlijk ruim en hier kunt u genieten van de rust en het groen om u heen.

De woning is gebouwd in 1953 en verdient het om gemoderniseerd te worden. Er is een bouwkundig rapport van de woning aanwezig. De woning is voorzien van een cv installatie en een gedeelte van de ramen is voorzien van voorzetramen.

Entree: de entree van de woning is aan de zijkant. Er is een hal met de meterkast met vernieuwde groepenkast, een ruime kelderkast, toegang tot een toiletruimte, de woonkamer en keuken.

Woonkamer: de woonkamer meet circa 24 m2en heeft aan de achterzijde een grote raampartij met dubbele openslaande deuren naar de ruime achtertuin. Aan de voorzijde is een zitgedeelte met (momenteel niet in gebruik zijnde) schouw.

Keuken: naast de woonkamer ligt de separate keuken met de nog originele tegelvloer. Omdat de keuken naast de woonkamer ligt, is het mogelijk om deze samen te voegen met de woonkamer.  Vanuit de keuken is er toegang tot de achtertuin. In de keuken is tevens de cv-ketel ondergebracht.

Eerste verdieping: via de trap in de hal, met glas-in-lood venster, komen we op een overloop die toegang geeft tot, twee (voorheen drie) slaapkamers en een badkamer. Tevens is er een vast kast op de overloop.

Aan de achterzijde is een royale slaapkamer van circa 22 m2, ontstaan door het doorbreken van de muur met de naastgelegen slaapkamer. Deze kamer is voorzien van een balkon en inbouwkasten. Aan de voorzijde is een tweede slaapkamer van circa 9 m2, eveneens met een ruime inbouwkast.

Badkamer: de badkamer is voorzien van een douche, een wastafel en een tweede toilet. Tevens is de aansluiting voor de wasmachine in de badkamer aanwezig.

Tweede verdieping: de tweede verdieping is bereikbaar via een smalle vaste trap. Boven komen we via de overloop met bergruimte, in een ruime kamer met dakraam.

Buitenruimte: de woning is zeer rustig gelegen tegenover een brede groenstrook, met aansluitend een zeer groot perceel met volwassen bomen en struiken. Schuin tegenover is een klein wandelbos. Het is een van de stilste plekjes in Maarn.

Voor de woning ligt een diepe voortuin met vaste beplanting en een oprit naar de garage. De garage is later, in combinatie met de garage van de buren, gebouwd. De garage is voorzien van een schuine kap.

Achter de woning ligt een privacy-biedende tuin op het westen. Er is een terras tegen het huis aan, een gazon en borders met vaste beplanting.

Algemeen: Maarn maakt onderdeel uit van de nieuwe gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het dorp ligt midden in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland met een gevarieerd landschap van bos en heide, dat garant staat voor rust en natuurschoon. Ten westen van Maarn liggen de Maarnse Berg en het zwerfsteneneiland. Ten zuidwesten liggen de Zonheuvel en de Sint-Helenaheuvel. Het bijzonder dorpsgezicht van Maarn is ontstaan doordat het in 1921 als ‘tuindorp’ voor arbeiders van de zandafgraving en de NS is gebouwd, met relatief grote tuinen. Uitgangspunt was dat de arbeiders hun eigen groenten konden verbouwen. Maarn is een van de laatste in tact gebleven tuindorpen en is in latere jaren verder uitgebreid. Het dorp beschikt over vele voorzieningen, zoals basisscholen, een winkelcentrum, diverse horeca en sportvoorzieningen. Maarn ligt centraal in het land aan de uitvalswegen naar Utrecht en Arnhem en beschikt over een NS station met verbindingen naar Veenendaal/Rhenen en Utrecht/Breukelen.

Bijzonderheden:

Kadastraal bekend: Maarn sectie A nummer 2522
Isolatie: geen, enkele beglazing (gedeeltelijk voorzetramen)
Verwarming: CV Ketel Bosch 2002
 • Inhoud:337 m³
 • Kavelgrootte:364 m²
 • Woonoppervlakte:95 m²
 • Bouwjaar:1953
 • Aantal kamers:5
 • Aanvaarding:in overleg
 • Vraagprijs:€ 350.000,- k.k.