Draai de mobiele telefoon voor een grotere weergave van de fotoviewer.

 • Fraai en comfortabel afgewerkt, goed onderhouden gemeentelijk monument;
 • Vele authentieke details aan binnen- en buitenzijde aanwezig;
 • Royale woonkamer en moderne leefkeuken;
 • Aangebouwde werkkamer en bijkeuken, mogelijkheid om gelijkvloers te wonen;
 • Verdieping met vier (slaap)kamers en badkamer;
 • Ruime garage met bergzolder;
 • Fraai aangelegde tuin met veel privacy.

Wonen in een gemeentelijk monument, maar dan wel met hedendaags comfort. Deze rechterhelft van dit rijk gedetailleerde woonhuis is gelegen op een markante plek aan de Rijksstraatweg in Leersum. Het pand is gebouwd omstreeks 1898 en kreeg de naam ‘Villa Flora’. In 1938 is het huis gesplitst in twee woningen. De woning is gemoderniseerd met behoud van vele authentieke details, zowel aan de buitenzijde als binnen in de woning. Hierbij zijn hoogwaardige materialen gebruikt, zodat een comfortabele woning is ontstaan. De woonkamer is voorzien van een hoog plafond met stijlvolle ornamenten en een open haard met fraai gedecoreerde schouw. De begane grond biedt verder een moderne keuken, met daarachter een werkkamer en een bijkeuken. De verdieping biedt vier slaapkamers en een comfortabele badkamer. De vrijstaande stenen garage naast de woning is voorzien van een bergzolder. Tenslotte is er een heerlijke tuin die veel privacy biedt.

De woning is centraal in Leersum gelegen. Voor de woning bevindt zich een brede groenstrook, waardoor de woning ver genoeg van de weg ligt om uw privacy te waarborgen. De omgeving kenmerkt zich door een gemêleerd aanbod aan veelal karakteristieke woningen. Vlakbij de woning beginnen de uitgestrekte bossen van de Utrechtse Heuvelrug, welke garant staan voor urenlang wandel- en/of fietsplezier. En bovendien zijn ook de overige voorzieningen, zoals winkels en het gezellige kerkplein van Leersum, op loop- of fietsafstand gelegen.

Villa Flora: Gemeentelijk monument
Het pand is gebouwd omstreeks 1898 en heeft in het begin van de 20e eeuw gefungeerd als het tweede post- en telefgraafkantoor van Leersum. Omstreeks 1938 is het pand gesplitst en zijn er twee woningen van gemaakt. Vanwege de architectuurhistorische waarde van het huis, als voorbeeld van een rijk gedetailleerd burger woonhuis in eclectische stijl, gecombineerd met de nog gave vormgeving en de markante situering in Leersum heeft het pand de status van gemeentelijk monument.

De woning is door de jaren heen goed onderhouden en gemoderniseerd. In 2007 zijn de badkamer en het toilet vernieuwd en is het ornamenten plafond in de woonkamer gerestaureerd. In 2012 is de moderne keuken geplaatst en in 2016 is de tuin opnieuw ingedeeld en aangelegd en is de volledige woning aan de buitenzijde geschilderd. De woning is voorzien van dak- en muurisolatie en volledig van dubbele beglazing.

Entree: De woning is voorzien van twee entrees. Aan de voorzijde bevindt zich de entree, gesitueerd in het midden van het huis. Een stijlvolle voordeur, die is omgeven door een fraaie
(neo-) klassieke lijst. Hierachter bevindt zich een lange gang met aan het einde de trapopgang naar de verdieping en de toegang tot de woonkamer.

De zij-entree biedt toegang tot een hal met daarin toegang tot het toilet en de kelder. Vanuit deze hal komen we ook in de woonkeuken. De ruime kelder is droog en biedt veel bergruimte.

Woonkamer: In de woonkamer is de oude sfeer nog duidelijk aanwezig: Het hoge plafond is voorzien van een karakteristiek, recent gerenoveerd ornament de openhaard heeft een fraai gedecoreerde schouw. De grote, hoge ramen zorgen voor een heerlijk lichte ruimte. Op de vloer liggen plavuizen met comfortabele vloerverwarming. Via een toog is er toegang tot de leefkeuken. Tussen de woonkamer en de keuken bevindt zich een (meter)kas met extra bergruimte.

keuken: De royale leefkeuken met eetgedeelte is in 2012 vernieuwd en voorziet in een fraaie lichte keukenopstelling in de stijl van het huis. De keuken biedt veel bergruimte en is voorzien van composiet werkbladen. Alle inbouwapparatuur is van Bosch (inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser, grote heteluchtoven en koelkast). Ook de keuken is voorzien van plavuizen met vloerverwarming. Verder is hier nog een oude waterpomp aanwezig; die niet meer in gebruik is. Via openslaande deuren is er toegang tot de tuin.

Werkkamer en bijkeuken: Aansluitend aan de keuken is een fijne werkkamer gelegen van ca. 12 m2, met een eigen entree. Ook deze ruimte is plezierig licht. Achter de werkkamer ligt een bijkeuken van ca. 10 m2, met hierin de aansluitingen voor de wasmachine en wasdroger. Ook vanuit de bijkeuken is de tuin bereikbaar.

Eerste verdieping: Via de open trap in de gang komen we op een ruime overloop, waar zich eveneens een aantal authentieke details bevinden. De originele balken zijn op een aantal plaatsen op de verdieping nog in het zicht en op de vloer liggen massief eiken delen. Boven de trap bevindt zich een bergvide en vanaf de overloop is nog een tweede ruime bergruimte bereikbaar.

Aan de voorzijde liggen twee kamers, een slaap-/werkkamer van ca. 10 m2 en een kleinere kamer van ca. 7 m2, waarvandaan een berging bereikbaar is. Aan de zijkant van het huis ligt een kamer, die momenteel wordt gebruikt als kleedkamer, voorzien van kasten. Aan de achterzijde vinden we een slaapkamer van ca. 12 m2. De slaapkamers zijn in de afgelopen jaren voorzien van nieuwe kozijnen met draai-kiepramen met dubbelglas.

Badkamer: De ruime badkamer is gemoderniseerd in 2007, waarbij de originele vloer is behouden. De ruimte is voorzien van een douche, twee wastafels met bergmeubel en een tweede toilet. Tevens is de ruimte voorzien van een fraaie nis met bergruimte.

Buitenruimte: de ruimte rondom het huis is in 2016 geheel opnieuw ingedeeld en aangelegd. Voor de woning ligt een fraai aangelegde tuin met borders en straatwerk. Ook staat hier de beeldbepalende oude zomerlinde. Naast de woning ligt een royale oprit/parkeerplaats voor meerdere auto’s. Deze gaat over in een terras ter hoogte van de keuken. De achtertuin is voorzien van sierstraatwerk en enkele borders. In de achtertuin is tevens de garage (gebouwd in 1991) gelegen. Deze is voorzien van twee stel openslaande deuren en een praktische vliering onder het schuine pannendak. Achter de garage is nog een extra houten berging voor tuingereedschap. Door de ligging en de indeling van de tuin biedt deze veel privacy.

Bijzonderheden:

Kadastraal bekend: Leersum sectie C nummer 2848
Isolatie: dak- en muurisolatie
Verwarming: CV Ketel Vaillant 2005
Definitief energielabel: F
 • Inhoud:450 m³
 • Kavelgrootte:430 m²
 • Woonoppervlakte:140 m²
 • Bouwjaar:1898
 • Aantal kamers:6
 • Aanvaarding:in overleg
 • Vraagprijs:€ 459.000,- k.k.