Draai de mobiele telefoon voor een grotere weergave van de fotoviewer.

VERKOCHT

 • Sfeervol pand met horeca en woonbestemming;
 • Gelegen op goede zichtlocatie aan doorgaande weg;
 • Tal van andere gebruiksmogelijkheden;
 • Fraai, gerenoveerd appartement op de verdieping met eigen ingang.

Dit vrijstaande markante pand bestaat uit een horeca gelegenheid met daarboven een zelfstandig, fraai en ruim appartement. Het pand is uiteraard ook zeer geschikt voor een andere zakelijke bestemming, het verlenen van zorg of voor bewoning door realisatie van meerdere appartementen. Het pand ligt aan de doorgaande weg van Leersum op een uitstekende zichtlocatie. Leersum is als onderdeel van het nationale park de Utrechtse Heuvelrug een aantrekkelijke plaats voor wonen, werken en recreatie en ligt centraal midden in Nederland. De begane grond bestaat nu uit een restaurant/bar met aan de voorzijde een grote, lichte serre. Achterin is de keuken en een opslagruimte. Ernaast ligt een terras en er zijn een aantal parkeerplaatsen. Het appartement erboven heeft een eigen toegang, is in 2010 geheel gerenoveerd en modern afgewerkt. Het beschikt over een lichte woonkamer met open keuken, een badkamer en drie slaapkamers. 

De Utrechtse Heuvelrug en ook Leersum is al jaren in trek bij veel (jonge) gezinnen uit de grote steden, die op zoeken naar rust en groen. Deze tendens zorgt voor een verjonging van de bevolking, waardoor Leersum zijn levendigheid nu en in de toekomst behoudt. 

Het oorspronkelijke pand dateert van 1931 en heeft in de loop der jaren diverse bestemmingen gekend. De laatste bestemming is bar/restaurant, met daarboven een appartement. Het appartement is in 2010 gemoderniseerd. Er is parkeergelegenheid en een terras op eigen grond. Erachter ligt nog een extra perceel tuin met een berging en een overkapping.

Bar /restaurant: Het restaurant is toegankelijk via de zijkant. De eerste ruimte met bar is ongeveer 100m2 groot. Er zijn openslaande deuren naar het terras aan de zijkant van het pand. 
Aan de voorkant is een serre aangebouwd van ongeveer 50 m2. Naast de bar is een garderobe ruimte en er zijn twee toiletruimten. Achter het bargedeelte zijn opslagruimtes en de restaurantkeuken (circa 26 m2) en een spoelkeuken. Ook is er een kelderruimte van ongeveer 25 m2
De totale begane grond beslaat circa 229 m2. Hierdoor zijn tal van andere invullingen mogelijk. Denk hierbij aan een combinatie van wonen en werken/praktijk, het bieden van zorg of opvang of verbouw tot meerdere wooneenheden.

Appartement 1e verdieping: Het appartement heeft een eigen ingang. Op de begane grond is een hal met garderobe en ernaast een ruimte voor de wasmachine en droger. Via de dichte vaste trap bereiken we het appartement, dat in 2010 volledig is gerenoveerd. De zichtbare houten dakspanten geven het appartement een sfeervol aanzicht. In het hele appartement ligt laminaat op de vloer. Er is een fraaie lichte woonkamer met open keuken. De totale oppervlakte hiervan is circa 43 m2. De extra aangebrachte dakramen zorgen voor een fijne lichte ruimte. De open keuken is uiteraard voorzien van de nodige inbouwapparatuur en is afgewerkt met een hardstenen aanrechtblad.

Slaapkamers: Er zijn drie slaapkamers in het appartement. De grootste is circa 16 m2 groot. Hier is een leuk frans balkon en een royale inloopkast. Daarnaast liggen twee slaapkamers van respectievelijk 7 m2 en 11 m2.

Badkamer: De royale badkamer van circa 10 m2 is luxe en compleet ingericht. Er is een inloopdouche, een ligbad en een dubbele wastafel. Tevens is er comfortabele vloerverwarming en een designradiator. Naast de badkamer is een aparte toiletruimte.

Buitenruimte: Het pand staat op een perceel van 645 m2. Dit perceel biedt ruimte aan onder andere het terras en een aantal parkeerplaatsen. Schuin achter het pand ligt nog een extra perceel grond van 281 m2. 
Dit perceel is in gebruik als tuin en er zijn een tweetal bergingen en een overkapping gerealiseerd. 

Bijzonderheden:

Kadastraal bekend:

Leersum sectie C nummer 2740
Leersum sectie C nummer 3037
Bestemming: Horeca t/m categorie 2
Oppervlakte Horeca: ca. 229 m2
Oppervlakte Appartement:  ca. 97 m2
Isolatie: dubbel glas, plafondisolatie, dakisolatie
Verwarming: 2 CV-ketels, beneden en boven gesplitst
 • Inhoud:1230 m³
 • Kavelgrootte:926 m²
 • Woonoppervlakte:326 m²
 • Bouwjaar:1931
 • Aantal kamers:7
 • Aanvaarding:in overleg
 • Vraagprijs:€ 450.000,- k.k.