Draai de mobiele telefoon voor een grotere weergave van de fotoviewer.

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

 • Robuuste vrijstaande woning met praktijk-/werkruimte op een royaal perceel;
 • Dichtbij het centrum van Leersum en de bossen van de Utrechtse Heuvelrug;
 • Veel leefruimte in en om de woning;
 • Veel mogelijkheden voor wonen en werken aan huis;
 • Ook geschikt voor mantelzorg
 • Ruime woonkamer en aparte leefkeuken;
 • 4 slaapkamers op de verdieping;
 • Dubbele garage en souterrain met hobby-/bergruimte.

Deze riante vrijstaande woning met dubbele garage herbergt een zee aan leefruimte, zowel in als om het huis. het huis ligt centraal in het dorp, vlakbij het winkelcentrum, maar ook dichtbij de prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug. De tuin zorgt voor volledige privacy, waardoor de woning wat verscholen ligt. Maar als u de oprit oploopt wordt u verrast door de robuuste aanblik van het huis en de royale ruimte rondom.  

De woning fungeerde als dokterswoning met een praktijk aan huis. In het woongedeelte is een royale woonkamer met aparte tuin gerichte leefkeuken en vier slaapkamers op de verdieping. Onder het huis is een ruim souterrain. Het praktijkgedeelte bestaat uit diverse ruimtes, waarin u bijvoorbeeld zelf zou kunnen werken of gebruiken als hobbyruimte, speelkamer voor de kinderen of extra slaap-/logeerruimtes kunt inrichten. Kortom: een huis met volop mogelijkheden om te  wonen en te werken.

Dit huis is in 1964 gebouwd in een strakke, kubusachtige bouwstijl. De afwerking, waarbij metselwerk gecombineerd is met houten panelen geeft het huis een robuust karakter. De woning is door de jaren heen goed onderhouden. Er is sprake van spouw- en vloerisolatie en grotendeels dubbel glas.

Entree: via de ruime oprit loopt u langs het praktijkgedeelte naar de entree van de woning. we komen binnen een ruime hal, waar een prachtige spiltrap van granito het hart vormt van de woning. Uiteraard is er meer dan voldoende ruimte voor de garderobe, is hier een toiletruimte en de meterkast (vernieuwd). Vanuit de hal is zowel de woonkamer als de keuken bereikbaar.

Woonkamer: de woonkamer in L-vorm is maar liefst 41 m2 groot, en is heerlijk licht door de grote ramen. In het midden van de kamer is een open haard en daaromheen voldoende ruimte voor een gezellige zithoek en een eettafel, bijvoorbeeld direct naast de keuken. In de kamer is een deur naar de tuin. De woonkamer is voorzien van een fraaie parketvloer.

Keuken: zowel vanuit de woonkamer als vanuit de hal is de leefkeuken van ca. 22 m2 bereikbaar. De keuken met marmeren vloer en een schuifpui biedt u uitzicht op de fraaie tuin. Het speelse keukenblok is voorzien van de nodige inbouwapparatuur en er is veel bergruimte in deels ingebouwde kasten. Vanuit de keuken is ook de dubbele garage te bereiken.

Verdieping: via de fraaie granito spiltrap in de hal is de verdieping bereikbaar. Hier zijn vier slaapkamers en twee badkamers. Er is een zeer royale slaapkamer van ruim 21 m2. De andere drie slaapkamers meten respectievelijk 7, 8 en 9 m2 en zijn allemaal voorzien van praktische inbouwkasten.

Badkamers: op de verdieping zijn twee badkamers. Een ervan is voorzien van een ligbad en een dubbele wastafel. Deze badkamer is direct vanuit de grootste slaapkamer te bereiken. In de andere ruimte is een douche en een wastafel. Tussen de badkamers in is een aparte toiletruimte.

Souterrain: onder het woongedeelte is een souterrain. Deze bestaat uit een ruimte van ongeveer
37 m
2. Via koekoeken is er daglicht. Een ideale ruimte voor bijvoorbeeld uw hobby of bergruimte. Ernaast is een nog een tweede ruimte waar de CV-ketel is gesitueerd.

Praktijkruimte: de voormalige dokterspraktijk heeft een eigen entree, maar is ook vanuit de woning bereikbaar. Zo heeft u de mogelijkheid om (een gedeelte van) de ruimtes bij de woning te betrekken of juist afgesloten te houden om er uw eigen werkgedeelte te creëren.

Er zijn vier ruimtes en een provisieruimte. De ruimte die in gebruik was als spreekkamer van de dokter is ongeveer 16 m2 groot en daarnaast is een onderzoekkamer van ongeveer 12 m2. De oude wachtkamer meet ongeveer 11 m2 en er is een kamer waar de assistenten hun werkplek hadden van circa 16 m2. In de hal van de praktijk is een toiletruimte.

Buitenruimte: het huis staat op een zeer royaal perceel, er zijn volwassen borders en hagen, die de privacy in de tuin waarborgen.  Uiteraard is er een fijn terras waar u heerlijk kunt genieten van het groen om u heen. 

Naast het huis ligt de aangebouwde dubbele garage met twee elektrische toegangsdeuren.

Bijzonderheden:

Kadastraal bekend: Leersum sectie D nummer 309
Isolatie: Spouwisolatie, vloerisolatie, grotendeels dubbel glas
Verwarming: CV Ketel (Atag 2007)
Warm water: Boiler (huur)
 • Inhoud:1054 m³
 • Kavelgrootte:1140 m²
 • Woonoppervlakte:227 m²
 • Bouwjaar:1964
 • Aantal kamers:10
 • Aanvaarding:in overleg
 • Vraagprijs:€ 795.000,- k.k.
 • Status:Verkocht