Draai de mobiele telefoon voor een grotere weergave van de fotoviewer.

BIJNA VERKOCHT

 • Sfeervolle, royale  villa met prachtige karakteristieke uitstraling;
 • Fraai aangelegde, royale tuin;
 • Gelegen op een van de rustigste plekjes van de Utrechtse Heuvelrug;
 • 10 kamers, waarvan 5 slaapkamers;
 • Dubbele bewoning mogelijk;
 • Ultieme plek voor werken vanuit huis.

Tegen de bosrand van Nationaal Park, bovenop de Utrechtse Heuvelrug ligt op een unieke locatie deze zeer charmante en markante villa in Engelse stijl. De omringende parkachtige tuin sluit harmonieus aan bij het geweldige huis. U wordt omringd door groen en rust. Een fantastische plek met veel privacy, op een ruim (bos)kavel, voor u en uw gezin om heerlijk bij te komen van het drukke leven. De woning bestaat uit 2 gedeelten: het Berghuis en het Boshuis die samen een geheel vormen. De ultieme plek voor het combineren van bijvoorbeeld wonen en werken, een Bed&Breakfast of als kangaroo woning voor de verlening van mantelzorg. Het huis biedt veel woonruimte en een bijzondere, speelse indeling. De authentieke bouwstijl is in het huis volop zichtbaar. Zowel het huis als de omringende tuin ademen een fijne, rustgevende sfeer; alsof u permanent op vakantie bent. Via de tweede toegang tot het perceel aan de Gezichtslaan loopt u direct de bossen in.

In 1933 gaf mejuffrouw G. Visser uit Gouda aan de Maarnse architect A. Versteegh de opdracht om in de bossen van Leersum bij een reeds bestaand tuinhuis een dubbele woning “Op den Berg” te bouwen. De wat kleinere woning aan de zuidwestzijde, “Het Boshuis”, kreeg uiterlijke kenmerken van een Zwitsers chalet, met onder andere de bekleding van de wanden met halve boomstammen. Dit huis diende aanvankelijk als vakantie huis voor een van de zusters Visser die met een Zwitser was getrouwd. 

Het grote woonhuis “Het Berghuis” kreeg de stijlkenmerken van een Engelse Cottage, met roede vensters en een rieten schilddak. Het bijzondere huis is inmiddels gewaardeerd als gemeentelijk monument. 

Op den berg is een van de stilste en rustigste lanen van de Heuvelrug, het laatste gedeelte van de laan is onverhard. U hoort hier alleen maar de vogels in de tuin en het omringende groen. Het huis ligt aan het einde van deze doodlopende weg.

 Het Berghuis:
Het grote huis “Het Berghuis” is opgetrokken in baksteen en voorzien van een rustiek wit pleisterwerk. De ramen met roedeverdeling op de begane grond zijn deels voorzien van houten binnenluiken. 

De robuuste entree met houten deur gemaakt van halve boomstammen, biedt toegang tot een ruime hal met fraaie trapopgang en toegang tot woonkamer en de eetkeuken. Verder zijn hier de toiletruimte, meterkast en de toegang tot de kelder gelegen.

Woonkamer:
Links van de entree bevindt zich een van de sfeervolle, charmante woonkamer, met balkenplafonds en houtkachel. Aan de woonkamer is een fraaie serre toegevoegd, met een geweldig uitzicht over de tuin. De L-vormige woonkamer is ca. 42 m2 groot.

Keuken:
Aan de overzijde van de hal is, licht verhoogt, de ruime keuken.  De keuken biedt voldoende werk en bergruimte. Daarnaast is er voor de openslaande deuren, ruimte voor een eettafel. In open verbinding met de keuken is een eetkamer. Ook vanuit de keuken en de eetkamer is er prachtig zicht op de omringende tuin. Aan de andere zijde van de keuken ligt een praktische bijkeuken met aansluitingen voor wasmachine en wasdroger.

Kelder:
Vanuit de hal is een ruime kelder bereikbaar, waar ook de cv ketel is ondergebracht (Vaillant 2012).

Verdieping Berghuis:
Via de hardhouten trap in de hal bereiken we de ruime overloop van het Berghuis. Deze geeft toegang tot 4 slaapkamers en de badkamer. De grote slaapkamer aan de voorzijde van het huis heeft twee ruime inbouwkasten en een charmante waskamer met wastafel en een geweldig uitzicht op de tuin. De  slaapkamers hebben allen een wastafel en de karakteristieke dakkapellen zijn voorzien van een unieke roede verdeling die verschillende zonnestralen weergeven.

Zolderverdieping Berghuis:
Op de tweede etage van het berghuis zijn twee ruimtes gelegen, waardoor er een extra slaap- of werkkamer voor handen is. Ook deze ruimte is voorzien van een wastafel.

Het Boshuis:
Vanuit de eetkamer van het Berghuis loopt u het Boshuis binnen. Naast deze interne verbinding is er ook een eigen entree. De Zwitserse uitstraling van het Boshuis kenmerkt zich onder andere door de wanden die aan de buitenzijde zijn bekleed met halve boomstammen en de loggia aan de oostzijde met  een borstwering van liggende boomstammen en staanders die de rieten kap dragen.

Het Boshuis biedt door zijn ruimte en indeling tal van mogelijkheden, zoals een eigen slaap- en bad gedeelte, een separate ruimte voor de kinderen als speel- of juist studeer plek. En natuurlijk als prachtige thuiswerkplek of voor de vestiging van uw praktijk of bedrijf aan huis.

Wenst u wellicht een mogelijkheid voor dubbele bewoning en/of mantelzorg? Ook daar leent het Boshuis zich uitstekend voor!

Het Boshuis heeft een tweede ruime woonkamer met houtkachel, authentieke, kleine keuken en een entree met apart toilet. Via een deur in de woonkamer bericht u de loggia met uitzicht over de tuin.

 Onder het Boshuis ligt een ruim souterrain met een badkamer/toilet, een slaapkamer en een tweede keuken/eetkamer. Vanuit het souterrain loopt u via de openslaande deuren zo het verscholen terras op. Door de aanwezigheid van deze openslaande deuren is er ruim voldoende daglicht in het souterrain.

Buitenruimte:
De prachtig aangelegde parkachtige tuin in Engelse stijl maakt deze plek uniek. Waar u kijkt ziet u groen en de mooie kleuren van de weelderige beplanting. Ondanks dat het huis vlak bij het bos is gesitueerd is er veel licht en zon in de tuin. Naast het Berghuis is een ruime oprit met voldoende parkeergelegenheid. Via de tweede rechtstreekse ontsluiting van het perceel richting de Gezichtslaan loopt u direct de bossen van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in. Op het perceel is een royale houten dubbele garage met rieten kap aanwezig, met voldoende ruimte voor meerdere auto’s en al uw (tuin) gereedschap.

 

Bijzonderheden:

Kadastraal bekend: Leersum sectie C 3190
Isolatie: geen
Verwarming: CV Ketel Vaillant 2012
Monument: Gemeentelijk monument
 • Inhoud:1.174 m³
 • Kavelgrootte:3.910 m²
 • Woonoppervlakte:296 m²
 • Bouwjaar:1933
 • Aantal kamers:10
 • Aanvaarding:in overleg
 • Vraagprijs:€ 1.350.000,- k.k.
 • Status:Verkocht