Draai de mobiele telefoon voor een grotere weergave van de fotoviewer.

  • Sfeervol pand met horeca en wonen;
  • Gelegen op goede locatie aan het gezellige kerkplein van Leersum;
  • Appartement op de verdieping met eigen ingang en zeer ruim dakterras.

Dit halfvrijstaande pand aan het gezellige kerkplein in het centrum van Leersum bestaat uit een horeca gelegenheid met daarboven een zelfstandig, ruim appartement met twee ruime dakterrassen. Leersum is als onderdeel van het nationale park de Utrechtse Heuvelrug een aantrekkelijke plaats voor wonen, werken en recreatie en ligt centraal midden in Nederland. De regio is aantrekkelijk voor toeristen, fietsers, wandelaars en ruiters. De begane grond bestaat uit een restaurant (met lopend huurcontract) met aan de voorzijde een ruim terras. Er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Op het kerkplein is wekelijks een markt, en door het jaar heen worden er diverse activiteiten georganiseerd. Het appartement erboven heeft een eigen toegang. Het beschikt over een woonkamer met open keuken, een badkamer, twee slaapkamers en een ruime zolderverdieping met vaste trap. Een mooie kans op een goede locatie!

De Utrechtse Heuvelrug en ook Leersum is al jaren in trek bij veel (jonge) gezinnen uit de grote steden, die op zoeken naar rust en groen. Deze tendens zorgt voor een verjonging van de bevolking, waardoor Leersum zijn levendigheid nu en in de toekomst behoudt. Leersum is tevens aantrekkelijk voor recreanten en toeristen. Er zijn diverse campings in de omgeving en er wordt veel gebruik gemaakt van de uitgebreide fiets- en  mountainbike routes, ruiterroutes en wandelpaden door dagjesmensen.

Het pand ligt in het centrum van Leersum op het kerkplein. Ernaast is nog een horecapand, en op het plein vinden we verder een muziekkoepel en de galerie van het kunstgilde. Het winkelcentrum van het dorp ligt aansluitend aan het plein. Op het plein zijn parkeerplaatsen, wekelijks is er een markt en er worden diverse evenement en georganiseerd door het jaar heen. 

Het pand heeft een horecabestemming tot en met categorie 2. Op dit moment wordt het restaurantgedeelte verhuurd aan een pizzeria. De koop is inclusief het huurcontract. De inventaris van het restaurant is eigendom van de huidige huurder.

restaurant: het restaurant heeft een toegang aan de voorzijde van het pand. Het restaurantgedeelte is ongeveer 58 m2 groot. Erachter is een bar en een ruimte met een ingang naar de zijkant. Deze wordt nu gebruikt voor ijsverkoop en voor het afhaalgedeelte.

Verder naar achter toe is de (half open) keuken en de toiletruimte. Ernaast is een opslagruimte.

Terras: voor het restaurant ligt aan het gezellige kerkplein een royaal afgeschermd terras. 

Appartement 1e verdieping: 

Het appartement heeft een eigen ingang. Op de begane grond is een hal met garderobe en ernaast een ruimte voor de wasmachine en droger. Ook is hier een vlizotrap naar een bergvliering. Via de vaste trap bereiken we het appartement..

Aan de voorkant van het appartement bevindt zich de woonkamer. Deze is ongeveer
32 m
2 groot. Naast de woonkamer is er een dakterras van circa 12 m2. Deze ligt op het zuid-westen en hier vandaan heeft u zicht op het gezellige Kerkplein. 

De open keuken van ongeveer 14 m2 ligt aan de achterzijde van het appartement. Er is voorzien in de nodige inbouwapparatuur, zoals een 6 pits gasfornuis met afzuigkap, een combi-oven, een vaatwasser, een koelkast en een vriezer. De keuken is afgewerkt met een hardstenen werkblad. Vanuit de keuken is nog een groot terras van maar liefst circa 55 m2 bereikbaar.

Slaapkamers: er zijn twee slaapkamers in het appartement. De grootste is circa 13 m2 groot en ernaast is een kleinere kamer van ongeveer 6 m2. 

Badkamer: de ruime badkamer is ongeveer 8,5 m2 groot en direct vanuit de grootste slaapkamer te bereiken. Hier is een bad, een aparte douche, een toilet en een wastafel.

Zolderverdieping: er is een vaste trap naar een zolderverdieping. Hier is een ruimte met een dakkapel. De stahoogte is hier beperkt. 

Bijzonderheden:

Kadastraal bekend: Leersum sectie G nummer 115 en 117
Isolatie: gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming: CV Ketel
Bestemming: Horeca t/m categorie 2
Horeca gedeelte is verhuurd
Oppervlakte Horeca:  ca. 129 m2
Oppervlakte Appartement:  ca. 110 m2
  • Inhoud:891 m³
  • Kavelgrootte:209 m²
  • Woonoppervlakte:339 m²
  • Bouwjaar:1958
  • Aantal kamers:5
  • Aanvaarding:in overleg
  • Vraagprijs:€ 495.000,- k.k.