Draai de mobiele telefoon voor een grotere weergave van de fotoviewer.

VERKOCHT

 • Comfortabele, geheel gerenoveerde langgevel boerderij met authentieke sfeer;
 • Fantastische woonplek voor u, uw gezin en uw paarden;
 • Prachtige vergezichten over weilanden en de Utrechtse Heuvelrug op de achtergrond;
 • Heerlijk woonhuis met grote ruimtes om te wonen en te werken;
 • Fraai aangelegde en goed onderhouden tuin rondom het huis;
 • Mooie stal met 6 boxen, een rijbak, paddocks en ruime weide;
 • Extra inpandig appartement beschikbaar;
 • Agrarische bestemming met cultuurhistorische landschapswaarden;
 • Gemeentelijk monument.

 

Deze fraaie langgevel boerderij ligt fantastisch in het buitengebied van Leersum. De rust, de ruimte en de prachtige vergezichten over de weilanden rondom en de heuvelrug op de achtergrond in combinatie met de geheel gerenoveerde woning, maken dit een heerlijk woonhuis voor u en uw gezin, en uiteraard voor uw paarden. Het perceel bestaat uit een fraai aangelegde tuin rondom het huis met daarachter de paardenstallen met hooizolder, een paddock, een rijbak en een weiland. De woning is in 2001 geheel gerenoveerd tot een comfortabel woonhuis, met behoud van authentieke details. Er is een heerlijke leefkeuken, een fijne woonkamer en-suite, een werkkamer en op de verdieping 3 heerlijke slaapkamers en een riante badkamer. Daarboven is een grote bergzolder. De oude deel is nu een ruime bijkeuken en de zadelkamer. In een gedeelte van de boerderij is er een appartement gerealiseerd, met een eigen ingang. Er zijn tal van mogelijkheden op deze bijzondere locatie.

De boerderij is gemeentelijk momument en ligt op circa 2 kilometer Leersum en circa 4 kilometer van Wijk bij Duurstede. Op de woning en het perceel rust de bestemming ‘Agrarisch gebied met cultuurhistorische landschapswaarden’. Uitbreiden van de huidige bebouwing is mogelijk. De omgeving kenmerkt zich door een open landschap: weilanden, vergezichten en fraaie boerderijen, waarbij intensieve veehouderij in de komende periode niet meer in de directe omgeving plaatsvindt.

De boerderij is gebouwd in 1924, als langgevel boerderij; dat betekent dat het pand bestond uit een voorhuis (het woonhuis) met daarachter de stal en de schuur. De boerderij is door de huidige bewoners omgevormd tot een comfortabel en royaal woonhuis, waar de oude sfeer zeker nog aanwezig is. In een deel van de boerderij is een appartement gerealiseerd, met eigen ingang en voorzieningen.

De boerderij is in 2001 volledig gerenoveerd; er is overal isolatie aangebracht en de fundering is verstevigd. Er is overal dubbele beglazing en de begane grond is  voorzien  van comfortabele vloerverwarming. 

De hoofdentree bevindt zich aan de voorzijde van het huis.  Vanuit de hal is toegang tot de woonkamer en de (wijn)kelder. De kelder, met oude moppen op de vloer is circa 16 m2 groot.

Woonkamer: aan de rechterzijde ligt de gezellige ‘en suite’ woonkamer van in totaal circa 35 m2. Rondom de en suite deuren zijn handgemaakte inbouwkasten en boekenkasten aangebracht. Uiteraard is er een open haard met schouw en in het voorste gedeelte van de woonkamer heeft u riant vrij uitzicht over de weilanden. Op de vloer liggen karakteristieke plavuisjes. de wanden zijn gladgestuukt en er zijn houten balkenplafonds.

Keuken: in de royale woonkeuken van circa 32m2 ervaart u het landelijke karakter van de boerderij volop. Ook hier balkenplafonds en fraaie plavuisjes op de vloer en zicht op de weilanden rondom. Er is een royale keukenopstelling en meer dan voldoende ruimte voor een grote eettafel. Er is voorzien in een breed gasfornuis met schouw, een oven en een vaatwasser. Het robuuste werkblad is van graniet.

Werkkamer: achter de keuken ligt een fraaie grote hal. Hiervandaan is onder andere een werkkamer van ruim 12 m2 bereikbaar. Deze heeft een eigen buitendeur; handig als u onder het werken even van buiten wilt genieten, of als  u klanten wilt ontvangen.

De oude deel: via de hal komt u ook in de voormalige deel. Een gedeelte hiervan is nu in gebruik als bijkeuken en berging en als zadelkamer. De oude staldeuren en de typische stalramen zijn hier nog aanwezig. 

De centrale hal: tussen de keuken en de voormalige deel is een fraaie centrale hal; een royale ruimte met garderobe en de toilet-ruimte. Een fraai detail is de oude gootsteen. De trapopgang met bordes vormt een echte blikvanger.

De fraaie bordestrap komt uit op een bijzonder ruime overloop.

Verdieping: op de verdieping vinden we 3 royale slaapkamers en een badkamer. Aan de voorkant van het huis ligt de riante ‘masterbedroom’. Deze heeft een oppervlakte van maar liefst 35 m2. Door de (gedeeltelijke) hoogte tot in de nok ervaart u nog extra veel ruimte. En door de ramen heeft u ook hier weer het prachtige vergezicht over de landerijen.

Ernaast is een slaapkamer van circa 15 m2 en aan de achterkant van het woonhuis ligt de derde slaapkamer van circa 24 m2. Wilt u een vierde slaapkamer? U kunt eenvoudig de slaapkamer die nu in gebruik is bij  het inpandige appartement bereikbaar maken vanaf de overloop. Bergruimte is er voorhanden op de bergzolder die bereikbaar is via de vlizotrap vanaf de overloop.

Badkamer: ook de badkamer is heerlijk ruim: circa 18 m2. Er is een ligbad, een inloopdouche, twee wastafels en een toilet. Ook is er ruimte voor de wasmachine en de droger. De ruimte wordt verwarmd middels een design radiator en vloerverwarming.

Appartement: aan de achterkant van het huis is inpandig een appartement gecreëerd, met een eigen ingang en eigen voorzieningen. Ook is er een eigen stuk tuin met terras waar de bewoners of uw gasten privé kunnen zitten. Het appartement heeft op de begane grond een woonkamer, keuken en een badkamer met douche, toilet en wastafel. Op de verdieping is een slaapkamer aanwezig.

De ruimte voor uw paarden: achter het huis is een fraaie paardenstal, met 6 boxen in carré vorm. Erboven is een hooizolder. Deze stallen zijn ook in 2001 gerenoveerd en verstevigd. Hierbij zijn de oude balken wel bewaard gebleven, waardoor u ook hier de oude sfeer nog steeds beleeft. 

Uiteraard is er voor uw paarden een fijne rijbak, omzoomd door een rij bomen. Daarnaast is er een paddock en ruime weilanden waarop uw paarden heerlijk kunnen grazen. In de huidige aanbieding wordt ruim 1,3 hectare aangeboden. Echter Het totale perceel beslaat ruim 3,8 hectare eigen grond, dus mocht u meer ruimte wensen voor uw paarden of andere activiteiten dan is dat mogelijk. De vraagprijs voor de voor extra weiland bedraagt  € 75.000,- kosten koper per hectare.

Uw eigen tuin: rondom de woning is een fraaie tuin aangelegd. Aan de voorzijde een prachtige tuin met gazon en strakke hagen en een majestueuze boom. Aan de zijkant ligt een grote oprit met parkeerruimte voor meerdere auto’s. Daarachter kunt u doorrijden naar de stallen en hier staat ook een kapschuur, waar u bijvoorbeeld uw paardentrailer kunt stallen. En daarachter? Weilanden en zicht op de Utrechtse Heuvelrug.

Aan de andere kant van het huis zijn er diverse plekken in de tuin om heerlijk te zitten. Direct naast de keuken een royaal terras om bijvoorbeeld ’s avonds te kunnen eten. Daarnaast een stuk tuin met een gazon en een tuinhuis, waarin een houtkachel staat. Ook elders rondom de woning zijn er verschillende mogelijkheden om heerlijk te genieten van de rust en ruimte om u heen.

Algemeen: de boerderij ligt op circa 2 kilometer Leersum en circa 4 kilometer van Wijk bij Duurstede. Leersum vormt een onderdeel van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het dorp ligt midden in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland met een gevarieerd landschap van bos en heide dat garant staat voor rust en natuurschoon. Het dorpse karakter harmonieert uitstekend met de vele voorzieningen. Zo is er een aantrekkelijk en levendig winkelcentrum, een keur aan horeca en het multifunctionele cultuurhuis ’de Binder’ met een theaterzaal, een uitgebreide bibliotheek, een moderne grote sporthal en alle mogelijke vormen van kinderopvang. Ook zijn er in Leersum verschillende basisscholen. 

Wijk bij Duurstede biedt een prachtige historische binnenstad met gezellige horeca, vele winkels en bezienswaardigheden op cultureel en historisch vlak. Al fietsend of wandelend over de dijken kunt u daarnaast genieten van de vele vergezichten over de lek, en uw boot kan liggen in de haven van de watersportvereniging.  

Beide plaatsen liggen centraal in het land vlakbij uitvalswegen naar Utrecht en Arnhem. Daarnaast is er een goede openbaar vervoer verbinding voorhanden.

Bijzonderheden:

Kadastraal bekend: Leersum sectie D nummer 1225
Isolatie: dak-, muur en vloerisolatie
Verwarming: CV Ketel 2019
Bestemming: Agrarische bestemming
Perceel uit te breiden tot maximaal 3,8 hectare:  Vraagprijs € 75.000,- k.k. per hectare
 • Inhoud:1277 m³
 • Kavelgrootte:13000 m²
 • Woonoppervlakte:320 m²
 • Bouwjaar:1924
 • Aantal kamers:8
 • Aanvaarding:in overleg
 • Vraagprijs:€ 1.245.000,- k.k.