Draai de mobiele telefoon voor een grotere weergave van de fotoviewer.

* Royaal gezinshuis met veel praktische ruimte;
* Grote lichte woonkamer met ruimtelijke beleving door hoog plafond;
* Fraai aangelegde tuin op het zuiden;
* 5 ruime kamers, waarvan 4 slaapkamers;
* Mogelijkheden voor werken vanuit huis
* Heerlijk rustige ligging nabij het bos.
Nabij de bosrand van Nationaal Park, op een van de stilste plekjes bovenop de Utrechtse Heuvelrug ligt dit robuuste familiehuis. De omringende, glooiende tuin sluit mooi aan bij het huis. Een fantastische plek met veel praktische ruimte, voor u en uw gezin. De woning is gebouwd in 1976 goed onderhouden en grotendeels in originele staat. Door het hoge lessenaarsdak biedt het huis een bijzondere ruimte beleving. Het huis beschikt over een riante woonkamer met zicht op de tuin, een grote eetkeuken en op de verdieping een ruime vide met mogelijkheid voor bijvoorbeeld een thuiswerkplek en 4 slaapkamers. Verder is er nog een ruime inpandige garage. Een heel fijn huis waarin u uw eigen ideeën kunt verwezenlijken op een van de mooiste en gewildste plekjes van Leersum.
Het royale huis aan de Callunaheuvel 2 ligt op de hoek van de Callunaheuvel en Op den berg, op een van de stilste en rustigste lanen van de Heuvelrug. U hoort hier alleen maar de vogels in de tuin en in het omringende groen.
Entree:
de overdekte entree aan de voorzijde van het huis geeft toegang tot een ruime hal met de meterkast en het toilet. Verder is er toegang tot de riante woonkamer.
Woonkamer:
de woonkamer bestaat uit twee gedeelten: een gedeelte aan de voorzijde bij de entree van ca. 15 m2  met hierin de trap naar de vide. Deze ruimte zou heel goed als werkruimte of speelgedeelte voor de kinderen dienst kunnen doen. Daarachter ligt een tuingericht woongedeelte van ca. 45 m2 met een heerlijk hoog plafond door het lessenaarsdak. 
Door de grote raampartijen is er veel licht en mooi zicht op de tuin. Ook is er een gashaard aanwezig.
Keuken:
naast de woonkamer ligt de ruime leefkeuken. De keuken is keurig en in originele staat. Er is diverse inbouwapparatuur aanwezig en een aansluitend eetgedeelte. Ook vanuit de keuken is er zicht op de tuin. Binnendoor komt u in de grote inpandige garage van 30 m2.
Verdieping:
via de hardhouten trap in de woonkamer is de ruime vide bereikbaar. In dit gedeelte dat in verbinding staat met de woonkamer is ruimte voor een werk- of studeerhoek. de aangrenzende gang geeft toegang tot 4 slaapkamers en de badkamer. De slaapkamers verschillen in grootte van 8 m2 12 m2 16 m2 een 21 m2 en zijn, op de kleine slaapkamer na, allen voorzien van praktische inbouwkasten. Ook is er in de gang een berging met plaats voor de cv ketel (Remeha 2010).
Badkamer:
de ruime, originele badkamer biedt een douche, een ligbad, een dubbele wastafel en een toilet. 
Buitenruimte:
voor de woning is er ruimte om te parkeren, ook is er parkeerruimte op eigen terrein voor de garage.
Naast en achter het huis ligt een fraai aangelegde tuin, met diverse terrassen, waarbij het terras bij het huis beschikt over een buitenhaard. De achtertuin die door de zuidelijke ligging volop zon biedt volgt de glooiende lijnen van de Utrechtse Heuvelrug. Vanuit de Callunaheuvel loopt u zo richting het bos.
Bijzonderheden:
Bouwjaar: 1976
Kadastraal bekend: Leersum sectie C nummer 3190
Perceelgrootte: 640 m2
Woonoppervlakte: ca. 185 m2
Inhoud: ca. 970 m3
CV-ketel: Remeha combi-ketel uit 2010
Algemeen:
Leersum vormt een onderdeel van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het dorp ligt midden in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland met een gevarieerd landschap van bos en heide dat garant staat voor rust en natuurschoon. Het dorpse karakter harmonieert uitstekend met de vele voorzieningen. Zo is er een aantrekkelijk en levendig winkelcentrum, een keur aan horeca en het multifunctionele cultuurhuis ’de Binder’ met een theaterzaal, een uitgebreide bibliotheek, een moderne grote sporthal en alle mogelijke vormen van kinderopvang. Ook zijn er in Leersum verschillende basisscholen. Aan de zuidrand van het dorp liggen uitgestrekte weilanden met heerlijke vergezichten, terwijl aan de noordrand bossen het dorp omarmen.
Leersum ligt centraal in het land op 20 autominuten van Utrecht en Arnhem, 40 autominuten van Den Bosch en 50 minuten van Amsterdam. Daarnaast is er een goede openbaar-vervoersverbinding voor handen.

Bijzonderheden:

Bouwjaar: 1976
Kadastraal bekend: Leersum sectie C nummer 3190
Isolatie: dakisolatie en dubbel glas
Verwarming: CV Ketel Remeha combiketel uit 2010
  • Inhoud:970 m³
  • Kavelgrootte:640 m²
  • Woonoppervlakte:185 m²
  • Bouwjaar:1976
  • Aantal kamers:5
  • Aanvaarding:in overleg
  • Vraagprijs:€ 800.000,- k.k.
  • Status:Verkocht