Draai de mobiele telefoon voor een grotere weergave van de fotoviewer.

 • Sfeervolle, royale  dorpsvilla in de charmante kern van Amerongen;
 • Gedeeltelijk rijks-, gedeeltelijk gemeente monument;
 • Zeer goed onderhouden, instapklaar;
 • Fraaie onder architectuur aangelegde stadstuin;
 • Riante woon-,  en slaapruimtes, ieder met eigen badkamer;
 • Diverse mogelijkheden voor wonen en werken.

Deze prachtige monumentale dorpsvilla staat in de charmante dorpskern van Amerongen. Het voorhuis, vroeger bakkerswinkel en woonhuis, is een rijksmonument en het achterhuis, wat vroeger de bakkerij was, is gemeentelijk monument. De twee panden zijn, middels een prachtige ontvangsthal samengebracht tot een heerlijk royaal woonhuis, met volop mogelijkheden om te wonen en te werken. Het huis biedt een authentieke sfeer met originele schuiframen met luiken, hoge plafonds met balken en mooie paneeldeuren. Alle ruimtes zijn uitermate royaal: De woonkamer met fraaie haard, de leefkeuken met direct toegang tot de tuin, slaapkamers met allen een eigen badkamer. Het voorste gedeelte is nu in gebruik als winkel, maar kan uiteraard worden gebruikt als werk-/praktijkruimte of als extra woonruimte. In de zeer fraai aangelegde tuin kunt u in alle rust en privacy genieten van al dit moois. 

Deze woning is gebouwd omstreeks 1880 en door de jaren heen geheel gemoderniseerd met behoud van de authentieke sfeer en met de toevoeging van hedendaags comfort. Onder het achterhuis is nog een  oude gewelfkelder. Deze is in de huidige situatie echter niet toegankelijk. Naast de woning is een brede carport (2014) voor twee auto’s en er is een houten berging. Er is muur- en dakisolatie en in  enkele ruimtes dubbel glas. De buitenmuren zijn in 2014 gereinigd en er is een nieuwe coating op aangebracht.

Op loopafstand is een basisschool en zijn de winkels van Amerongen. Ook de overige voorzieningen van het dorp en natuurlijk de bossen van de Utrechtse Heuvelrug zijn dichtbij.

Entree: de originele oude hoofdentree bevindt zich aan de voorzijde en wordt in de huidige situatie gebruikt als entree van de winkel. De entree van het woonhuis is te vinden aan de zijkant. De achterliggende ruime hal vormt de verbinding tussen het voor- en het achterhuis. De hal biedt direct een inkijkje in de fraaie tuin. Er is een open toegang tot de riante living in het achterthuis en tot de leefkeuken en het winkelgedeelte in het voorhuis. Op de vloer liggen oude estriken, welke doorgelegd zijn tot in de woonkamer en de keuken. Alle wanden zijn glad gestuukt en afgewerkt in warme kleuren. In deze hal zijn twee ingebouwde kasten, waarvan een als garderobe gebruikt wordt en de ander bevat de meterkast (vernieuwd in 1999 en uitgebreid in 2006). Het moderne toilet is vernieuwd in 2015.

Woonkamer: de woonkamer is bijna vierkant en ruim 50 m2 groot. De vloer is hier voorzien van comfortabele vloerverwarming. De fraaie oude open haard zorgt voor extra warmte en gezellige sfeer. Er is een deur die direct toegang biedt tot de achtertuin.

Keuken: de  heerlijke royale leefkeuken met handgemaakte keuken van Lodder meet circa 25 m2. Er is een lang aanrechtblok met een fraai Belgisch hardstenen werkblad. Uiteraard is er de nodige inbouwapparatuur aanwezig, zoals een breed gasfornuis met combi-oven en bordenwarmer, een vaatwasser en een Quooker. In een nis is ruimte voor de koelkast en er is een extra inbouwkast. twee stuks openslaande deuren (vernieuwd in 2010) bieden  ook hier toegang tot de achtertuin.

Winkel-/praktijkruimte: aan de voorzijde van het pand zijn twee ruimtes die momenteel in gebruik zijn als winkelruimte. Uiteraard zijn deze ruimtes ook voor andere doeleinden geschikt, zoals werk- of praktijkruimte of een extra zitkamer of bibliotheek. De ruimtes vormen het front van de villa; hier zijn de nog originele schuiframen met luiken aanwezig. Er is een eigen ingang in een van de ruimtes en de ruimtes zijn afsluitbaar van de rest van de woning. 

Achter de ruimtes ligt een praktische bijkeuken van circa 9 m2. Hier is ruimte voor de wasmachine en droger en er is toegang tot een kelder van circa 13 m2 met stahoogte. Ook in de kelder liggen estriken op de vloer.

Verdieping achterhuis: via de open trap in de woonkamer is de bovenverdieping van het achterhuis bereikbaar. Hier is een grote open ruimte. Er zijn vier vaste inbouwkasten met veel bergruimte. Drie ervan zijn voorzien van oude binnenluiken en de vierde van oude houten deuren. Een heerlijk lichte ruimte om te slapen, te werken of te relaxen. 
Ernaast is een badkamer, waar een ligbad, een inloopdouche en een vaste wastafel is met daarnaast een apart toilet. 
Boven deze verdieping is via een luik een grote bergzolder bereikbaar.

Verdieping voorhuis: via de brede vaste trap in de hal komen we op de verdieping van het voorhuis. Hier zijn twee riante, sfeervolle, slaapkamers met ieder een eigen badkamer met douche en wastafel. Boven de slaapkamers, op de zolderverdieping is een derde slaapkamer met een eigen douche gelegen. Op de overloop is een apart toilet (vernieuwd in 2015) en er is een bergruimte, waar ook de CV-ketel is ondergebracht.

Buitenruimte: de fraaie tuin is onder architectuur aangelegd en ademt de sfeer uit van een ruime stadstuin. Hier kunt u, in volle privacy, heerlijk relaxen en genieten van de mooi aangelegde borders en de bijzondere vijver.
In de tuin is tevens een houten berging van circa 9 m2 en een houtopslag. Naast het huis is een dubbele carport aanwezig voor uw auto’s.

Bijzonderheden:

Kadastraal bekend: Amerongen sectie D nummer 3991
Isolatie: muur- en dakisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming: CV Ketel Nefit 2011
 • Inhoud:1389 m³
 • Kavelgrootte:470 m²
 • Woonoppervlakte:333 m²
 • Bouwjaar:1880
 • Aantal kamers:7
 • Aanvaarding:in overleg
 • Vraagprijs:€ 1.195.000,- k.k.